Pinball Nirvana Home Page

Go Back   Pinball Nirvana Forums > Real Pinball > Maintenance & Repair

Maintenance & Repair Discuss and offer tips on real life machines.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-18-2013, 06:16 PM
rcwilbur rcwilbur is offline
Inserted Coin
 

Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Credits: 5,691.10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
rcwilbur is on a distinguished road
Default Whitewater Display/sound

I have a whitewater machine. I removed the CPU board to install a remote battery pack and then reinstalled the CPU board. The machine works fine for about an hour (maybe half an hour) and then the display starts to "freeze" between different displays, then I get vertical lines and then finally the sound and the display will go out. I was originally thinking it is the connector, but seems weird that the problem only manifests iteself after the machine has been on for awhile. Also have tried re-seating the connnectors several times with no improvement.

Any thoughts would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-20-2013, 08:07 AM
Coil_Smoke's Avatar
Coil_Smoke Coil_Smoke is offline
Pinball Pusher
 

Join Date: Dec 2011
Location: Planet Dirt
Posts: 1,010
Credits: 109,794.08
Thanks: 505
Thanked 379 Times in 298 Posts
Rep Power: 20
Coil_Smoke is just really niceCoil_Smoke is just really niceCoil_Smoke is just really niceCoil_Smoke is just really nice
Default

Some times components go south when they heat up. Electronics stores sell freeze spray. An old fashioned trouble shooting trick is chilling parts in a circuit to get them working again. It is a easy way to find bad parts.
__________________

When Lit
Reply With Quote
  #3  
Old 09-20-2013, 12:52 PM
rcwilbur rcwilbur is offline
Inserted Coin
 

Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Credits: 5,691.10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
rcwilbur is on a distinguished road
Default

Thanks very much for the suggestion.

The machine is working again for some reason. I reseated the data ribbon cable and it appears to be okay at least for now.

Thanks again.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Whitewater Single Ball Whirlpool Gumbo Maintenance & Repair 1 05-13-2015 10:13 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Template-Modifications by TMS
Credits System provided by vBCredits II Deluxe (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Shoutbox provided by vBShout v6.2.15 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.