Pinball Nirvana Home Page

Go Back   Pinball Nirvana Forums > Real Pinball > Maintenance & Repair

Maintenance & Repair Discuss and offer tips on real life machines.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-04-2016, 02:03 AM
knit knit is offline
Inserted Coin
 

Join Date: Feb 2015
Posts: 4
Credits: 2,980.04
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
knit is on a distinguished road
Default High Roller Casino

High roller casino won't boot up,no display or control lights(only GI lights) and LED L204 is blinking.
I swapped the I/0 board with my working sopranos and it worked perfect so I'm pretty sure problem is in I/0 board
All fuses have correct voltage
all 5v, pins 4 to 8 at J16 are 5v or more
I tested U6: pin 19 is low and no pulsing, pin 1 stays low and flashes to high insync with LED L204 all other pins low except 11,and20 are high
test points:
Reset has 2, top pulses from high to low about every 1/2 second
Bottom stays high
TIP1 TPL3 stays high
TPL1 FET stays high
test points:
Reset has 2, top pulses from high to low about every 1/2 second
Bottom stays high
TIP1 TPL3 stays high
TPL1 FET stays high
All LED are lite except LED L204 (blinking)
blanking stays low and flashes to high insync with LED L204's blinking
I'm not too familiar with using a logic probe and not sure what to test next
Thanks so much

Last edited by knit; 08-04-2016 at 02:14 AM. Reason: Error
Reply With Quote
  #2  
Old 08-09-2016, 09:08 AM
pinballdaveh's Avatar
pinballdaveh pinballdaveh is offline
Pinball Technician
 

Join Date: Aug 2012
Location: poconos
Posts: 895
Credits: 58,954.34
Thanks: 214
Thanked 321 Times in 272 Posts
Rep Power: 17
pinballdaveh is a jewel in the roughpinballdaveh is a jewel in the roughpinballdaveh is a jewel in the roughpinballdaveh is a jewel in the rough
Default

I don't have any experience with sterns white star boards repairs. Of what I can tell u6 is part of the watchdog circuit that monitors low 5 volts. If all LED's are lit and bright maybe the problem is elsewhere. Is there chips that decode the data signals from the cpu that could be locking up the start up? Maybe rob kahr will see this post and chime in to help. Or maybe someone on pinside has seen this problem and can help. Sorry most of my experience is with EM's and early SS games. A last resort is to send the board out for test and repair.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Template-Modifications by TMS
Credits System provided by vBCredits II Deluxe (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Shoutbox provided by vBShout v6.2.15 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.